Od kiedy oficjalnie zmieniłam swój styl życia na zdrowszy, nie wypada mi już podać gościom chipsów i krakersów. A przyznaję, że kiedyś to robiłam, mimo że sama unikam takich rzeczy od bardzo dawna, to jednak początkowo dostosowywałam się do luźnej formy takich spotkań i szłam na łatwiznę. To były też dla mnie jedyne okazje, aby przypomnieć sobie smak chipsów ;).

Ale to już przeszłość. Przede wszystkim dlatego, że część moich gości też stara się odżywiać zdrowo. A pozostałym trzeba dawać dobry przykład ;)

Dziś akurat mam okazję pokazać Wam jak wygląda przykładowe menu przygotowane na wizytę moich koleżanek, czyli na taki babski wieczór przy winie.

Ja takie menu opieram przede wszystkim na warzywach. Pokrojone w słupki świetnie komponują się z różnymi dipami lub pastami. Warzywa jakie można w ten sposób podać to np.

marchewka,
seler naciowy,
papryka,
cykoria,
cukinia (ja bardzo lubię surową),
ogórek zielony.

Tagi: goście, menu, warzywa, dipy.