Witam Was serdecznie po dość długiej przerwie. Ostatnio dużo pracowałam aby coś zmieniło się w moim życiu i myślę, że zobaczycie te zmiany również na blogu. Dziś chciałam pokazać Wam zachwycający makaron ze świeżym szpinakiem, kurczakiem i fetą. Przepis powstał w mgnieniu oka, nie był typową lodówkową czystką – trzeba było dokupić szpinak, rukolę i pomidory w oliwie. Jeśli lubicie tak aromatyczne połączenia koniecznie go zróbcie. Kolejną nowością będą pierwsze profesjonalne zdjęcia moich potraw. Teraz będziecie mogli ujrzeć moje potrawy w nowym świetle.

Składniki:

4 porcje:

400 g makaronu tagliatelle,
1 podwójna pierś z kurczaka,
200 ml śmietany kremówki,
200 g szpinaku baby,
duża garść rukoli,
3-4 ząbki czosnku,
15 suszonych pomidorów z oliwą,
30 g masła,
100 g fety,
sól, pieprz,
świeża mięta.

Tagi: makaron, szpinak, obiad, przepis.