Mogą być na Walentynki. Mogą być na urodziny zamiast tortu. Proste kapkejki (cupcakes – jak wolicie) z kremem z bitej śmietany i truskawkowej galaretki.

Nie możemy zbyt często pozwalać sobie na truskawki w domu, bo nasza alergiczka nie może ich jeść. Kiedy nasz czterolatek – prywatnie brat alergiczki – zażądał babeczek z kremem truskawkowym na urodziny, trochę nas zmroziło. Mieliśmy nawet taki plan, żeby zrobić wiśniowe i udawać, że coś nie tak z tymi truskawkami… Ale nie! Odczuliśmy ulgę czytając etykietę galaretki truskawkowej zrobionej przez jedną z polskich firm. Truskawkowa galaretka składa się m.in. z soku z czarnej rzodkwi i aromatu identycznego z naturalnym. Chyba pierwszy raz ucieszyliśmy się z czegoś sztucznego w jedzeniu.

Z podanego przepisu wychodzi 16 słodkich babeczek.

Czas przygotowania: 30 minut
Czas oczekiwania: 30 minut

Składniki:
1 1/2 szklanki mąki pszennej,
1 łyżka proszku do pieczenia,
1/2 szklanki cukru.

Dalszy ciąg przepisu znajduje się na blogu.

Tagi: cupcake, truskawki, deser, Walentynki.