Wprawną ręką doświadczonego kucharza mieszasz swój autorski, popisowy sos, jednocześnie pilnując rosnącego drożdżowego ciasta i nadzorując pomocników krojących szynkę, warzywa, pieczarki, sery.

Ta pizza będzie idealna, jedyna w swoim rodzaju, taka, jakiej świat nigdy jeszcze nie ujrzał. Będzie rozpływać się w ustach, gładzić podniebienie i będzie sprawiała, że do twojej restauracji przyjdą po nią ponownie nie raz. To nazywa się klucz do sukcesu w branży gastronomicznej – oczarować gości najlepszym smakiem.

Mira prowadzi z mężem dobrze rozwijającą się i przynoszącą jej wiele szczęścia oraz satysfakcji włoską restaurację w centrum Nowego Jorku. Jej plan dnia jest napięty, żyje jednak pełnią życia i rozwija się w tym co kocha – gotowaniu, jednocześnie zaspokajając smakowe zachcianki swoich gości.

Niestety, po zdradzie i rozwodzie męża, będzie musiała zawalczyć o ukochaną knajpkę. Nie będzie to jednak proste, bo na drodze czeka na nią wiele nieprzewidzianych przeszkód. Zostaje przy niej jedynie mała córeczka i pasja do gotowania oraz… złamane serce. Czy będzie potrafiła dopiąć swego? A może jej szczęście leży gdzieś zupełnie indziej?